FIV cu ovocite donate

Detalii despre procedura FIV cu ovocite donate

IVF ZLIN - FIV cu ovocite donate

FIV cu ovocite donate
Atunci cand un cuplu nu reuseste sa obtina o sarcina folosind propriul material genetic, singura sansa ramane donarea de ovocite / donarea de sperma.
Rezerva ovariana scade odata cu inaintarea in varsta. Studiile medicale arata ca perioada de maxima de fertilitate la femei se incheie in jurul varstei de 31 de ani. Ulterior, in cazul femeilor care sufera de infertilitate, poate aparea oricand situatia in care sa nu mai poata fi obtinuta o sarcina cu ajutorul propriilor ovocite. Rezerva ovariana este determinata de analizele FSH si AMH, combinate cu controlul ginecologic.

Clinica IVF Zlin

  • ofera un program complex de donare de ovocite
  • detine o baza mare de donatori, care permite medicilor sa ii gaseasca imediat pe cei mai potriviti pentru cuplurile care urmeaza tratament la clinica
Clinica IVF Zlin dispune de o echipa de medici specialisti si embriologi, cu o vasta experienta in domeniul programului de donare a ovocitelor, avand o rata de succes de 65-70% sarcini intr-un ciclu.
Donarea de ovocite face parte din categoria metodelor de succes pentru tratarea infertilitatii. Ovocitele obtinute de la o donatoare anonima sanatoasa sunt fertilizate cu sperma partenerului, iar embrionii rezultati sunt transferati in uterul pacientei – viitoarea mama.
Tratamentul infertilitatii folosind ovocite donate este foarte solicitant pentru fiecare cuplu. In ciuda incarcaturii emotionale, aceasta metoda ofera o sansa reala de a avea un copil si cuplurilor care nu ar putea reusi fara aceasta procedura.
Donarea de ovocite implica o contributia genetica a tatalui (50%) in comparatie cu adoptia (de exemplu), cat si posibilitatea implicarii mamei inainte de nastere in ceea ce priveste hranirea si buna dezvoltare a fatului. De asemenea, intreaga experienta a unei sarcini inca de la inceputul ei, nasterea si posibilitatea alaptarii reprezinta beneficii clare atat pentru copil, mama, cat si pentru intreaga familie.

Cui se adreseaza procedura FIV cu ovocite donate

Tratamentul FIV cu ovocite donate este o procedura care permite unei femei infertile sa poarte o sarcina si sa dea nastere unui copil. Puteti apela la aceasta procedura inclusiv in urmatoarele situatii:
  • daca suferiti de insuficienta ovariana prematura, o afectiune caracterizata prin debutul timpuriu al menopauzei, in general inainte de varsta de 40 ani;
  • aveti o rezerva ovariana scazuta ce presupune faptul ca ovulele pe care le aveti sunt de calitate redusa. Aceasta poate fi adesea cauzata de inaintarea in varsta, deoarece fertilitatea scade dramatic dupa varsta de 35 de ani;
  • corpul vostru nu produce ovocite, fie ca urmare a nedezvoltarii ovarelor, fie a extirparii lor in urma unei interventii chirurgicale;
  • suferiti de boli cu transmitere ereditara care pot fi mostenite de copil;
  • aveti un istoric de esec al tratamentului de fertilizare in vitro, in special cand medicul considera ca problema poate fi reprezentata de calitatea ovocitelor.

Alegerea unui donator

Donarea de ovocite este anonima, voluntara si gratuita in Republica Ceha. Donatoarele noastre sunt femei sub 34 de ani, care indeplinesc conditiile prevazute de legislatia ceha, directiva europeana cu privire la tesut si criteriile stricte din ,,Ghidul donarii de ovocite” al Societatii Americane de Medicina Reproductiva, publicat in ,,Revista de fertilitate si sterilitate”, vol. 77, nr. 6, suplim. 5, iunie 2002.
In prealabil, se efectueaza teste ginecologice, endocrine si genetice pentru toti donatorii. De asemenea, sunt testati periodic pentru boli cu transmitere sexuala (HIV, sifilis, hepatite, chlamydia, citomegalovirus). Numai donatorii care trec toate aceste teste sunt inclusi in baza de date a clinicii IVF Zlin.